У Херсоні на вулиці застрелили місцевого бізнесмена та поранили його охоронця

Ввечері 24 квітня в Херсоні невідомий відкрив стрілянину по місцевих жителях, один із яких у результаті загинув, інший - зазнав поранень

Про це повідомляє прес-служба Нацполіції.

Вбивство сталося близько 19:20 у Дніпровському районі міста. До поліції зателефонував місцевий житель і розповів, що невідомий чоловік здійснив кілька пострілів у його 49-річного сусіда та ще одного чоловіка.

Убивця зник у невідомому напрямку, в місті введено оперативний план "Сирена".

Відкрито провадження за ч.2 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство).

Водночас місцеве видання "Мост" повідомляє, що загиблий - відомий місцевий бізнесмен Ігор Пащенко, а поранений - його охоронець.

За даними видання, Ігор Пащенко та його брат Денис Пащенко були фігурантами скандалу навколо екс-мера Херсона Володимира Сальдо, який потрапив до в'язниці в Домініканській Республіці в 2016 році за звинуваченнями у викраденні. Сальдо стверджував, що він навпаки є жертвою викрадення, організованого в Домінікані за наказом Дениса Пащенка. Його нібито утримували 50 днів і вимагали від нього гроші та нерухомість.

За словами екс-мера Херсона, після його звільнення керівник викрадення звернувся до поліції із заявою, що це Сальдо викрав його.

Пізніше на Ігоря Пащенка було переоформлено низку об'єктів нерухомості, пов'язаних із Сальдо. Врешті екс-мер Херсона спромігся через Мін'юст повернути один із таких об'єктів - готельний комплекс "Затерянный мир". Проте Ігор Пащенко боровся за цей актив у судах.