Медицина, освіта та інфраструктура: уряд затвердив план реінтеграції окупованого Криму

Уряд затвердив міжвідомчий план заходів для підтримки зв'язків з українцями в окупованому Криму

Про це заявив міністр з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш, передає "Укрінформ".

"Нещодавно уряд затвердив план, який дозволяє сконцентрувати зусилля всіх без виключення органів влади на підтримку зв'язків з нашими українськими громадянами, які проживають в окупації. Ще раз підкреслю - це не завдання лише одного міністерства, це завдання уряду, який схвалив відповідний план, тобто це спільна робота всіх міністерств та відомств", - зазначив очільник МінТОТ.

Він зауважив, що розробники плану намагались максимально розширити його, щоб "всі знайшли своє місце в реалізації державної політики", щоб урядові органи працювали в партнерстві з неурядовими організаціями.

"Метою плану заходів є забезпечення дотримання прав і свобод громадян України, які є внутрішньо переміщеними особами, а також тих громадян, які проживають на тимчасово окупованих територіях, а також реінтеграція цих територій та її населення в єдиний конституційний простір України", - зазначив перший заступник голови відомства Юсуф Куркчі.

Він розповів, що план заходів передбачає в першу чергу забезпечення прав і свобод, підтримку, допомогу і зв'язок з особами з АР Крим, доступ до медицини, полегшення доступу до української освіти, захист осіб, які зазнали утисків, захист культурної спадщини.

Також план заходів передбачає надання доступу та всіх можливостей до культури та ЗМІ, а також розбудову КПВВ та транспортної інфраструктури. 

Читайте також: Агресія РФ, окуповані території та захист суверенітету. Про що новий закон