МОК підтримав бажання Грузії провести зимову Олімпіаду-2030

Перший віце-президент Міжнародного олімпійського комітету Наваль Ель-Мутавакель заявила про готовність підтримати Грузію в бажанні проводити зимові Олімпійські ігри у 2030 році

Це прозвучало на зустрічі в середу, 25 квітня, на зустрічі з прем'єр-міністром Грузії Георгієм Квірікашвілі, передає Інтерфакс.

"Грузія - країна героїв і на Олімпійських іграх завжди представлена спортсменами високого рангу. Думаю, що нині відповідний час, щоб ви висловили своє бажання, і ми схвалюємо вашу пропозицію", - сказала Наваль Ель-Мутавакель, додавши при цьому, що готові підтримувати країну в цьому намірі.

Також віце-президент згадала, що у 2015 році в Тбілісі на високому рівні був проведений молодіжний олімпійський фестиваль Європи.

Зі свого боку прем'єр-міністр Грузії наголосив, що уряд докладає значних зусиль у напрямку розвитку зимових і гірськолижних видів спорту, оскільки це є одним із пріоритетів.

За його словами, особлива увага приділяється рекомендаціям експертів МОК, які цього року вже відвідали Грузію та вивчили ситуацію та інфраструктуру в Гудаурі, Казбегі, Боржомі та Бакуріані.

У січні цього року глава уряду Грузії на засіданні кабміну повідомив про намір проведення в своїй країні Олімпійських ігор 2030 року. Це сталося після того, як Квірікашвілі повернувся зі Швейцарії, де він зустрічався з президентом МОК Томасом Бахом.

"Дуже важливо, що нашу заявку та позитивну амбіцію позитивно зустрів президент МОК і пообіцяв нам усебічну допомогу", - сказав Георгій Квірікашвілі, зазначивши, що з Бахом обговорювалося те, як має готуватися Грузія весь цей період.

У березні в Грузії побувала спеціальна делегація експертів МОК, яка вивчила потенційні можливості країни та визначила напрями для майбутньої роботи.