Скандальний митрополит Запорізький УПЦ МП постійно відвідує Росію та окуповані території, - Тимчук

Митрополит Запорізький і Мелітопольский Лука (Коваленко) їздить в Росію та на територію ОРДЛО, де зустрічається зі священнослужителями та громадянами Російської Федерації, від яких отримує значні кошти на невідомі цілі

Про це у себе на Facebook написав координатор групи "Інформаційний спротив", депутат Верховної Ради від "Народного фронту" Дмитро Тимчук.

"У продовження церковної тематики і діяльності УПЦ МП на території України, ІС стало відомо, що митрополит Запорізький і Мелітопольський Лука (у миру Коваленко Андрій), який пропагує ідею т.зв. "перехрещення" в церквах УПЦ МП дітей, які пройшли обряд хрещення в храмах інших українських Церков православних конфесій, в першу чергу - УПЦ КП, на постійній основі виїжджає в РФ і на територію ОРДЛО. Під час цих поїздок, митрополит Лука зустрічається, як зі священнослужителями Московського Патріархату, так і різними громадянами РФ, при цьому, від останніх постійно отримує значні фінансові кошти на невідомі цілі", - зазначив Тимчук.

Слід наголосити, що Лука (Коваленко) після скандалу з "неправильно" охрещеною дитиною у Запоріжжі розпочав кампанію з повторного хрещення запорізьки дітей - тепер вже у Московського патріархату. Згідно останніх наведених ним даних, в такий спосіб вже "перехрещено" 40 неповнолітніх.