До України не пустили трьох журналістів, які поширюють кремлівську пропаганду

Українські прикордонники затримали в аеропорту і видворили з країни трьох іноземних журналістів, які поширюють російську пропаганду

Про це повідомляє прес-центр Державної прикордонної служби України. 

У відомстві зазначили, що 1 травня не пустили до країни проросійськи налаштованих осіб - громадян Італії, Чехії та Росії. Усі вони прямували в Україну "висвітлювати" події 2 травня в Одесі.

Зокрема, двох іноземців затримали у "Борисполі", адже вони неправдоподібно висвітлювали події, які відбувалися протягом останнього періоду в Україні.

"Громадянин Італії (Джорджіо Бьянкі, - ред.) під виглядом фотографа свого часу перебував на території окупованого Донбасу та неодноразово виступав на так званому телебаченні "Оплот TV". В програмах він озвучував відверто брехливу інформацію про перебіг подій на сході України", - розповіли прикордонники.

Читайте також: Одеська трагедія. Чотири роки по тому

Тим часом громадянин Чехії Ян Рихетскі виявився журналістом політичного видання, який також спотворював інформацію та неправдиво висвітлював ситуацію в Україні.

А от громадянина Росії прикордонники не пустили в Україну за результатами  бесіди, бо він не зміг підтвердити мету своєї поїздки. 

"Росіянин прибув з двома дітьми начебто як представник фірми з продажу дизайнерського одягу, а насправді виявився політичним оглядачем російського видавництва. Усіх трьох іноземців повернуто зворотними рейсами", - підсумували у ДПСУ.