Google вперше зробила Doodle для віртуальної реальності

Google Doodle — змінні логотипи компанії під певні події з’явилися в 1998 році, а 3 травня 2018 вперше вийшов Doodle для пристроїв віртуальної реальності

Про це пише DigitalTrends.

Новий Doodle нагадує користувачам про одного з перших режисерів і художників по спецефектам Жоржа Мельєс, особливо відомим за фільмом 1902 року "Поїздка на Місяць".

"Команда Doodle прагне виокремити людей, місця і події, які сформували культуру і позитивно вплинули на світ. З огляду на те, що Мельєс свого часу спрямував вперед технології кіно, наш колектив відчував необхідність віддати данину поваги його роботі за допомогою новітніх технологій. Наша мета полягала в тому, щоб створити оригінальну, цікаву історію у віртуальній реальності, і показати основні трюки і візуальні ефекти, які свого часу використовував Жорж", - прокоментував керівник проекту Хелен Леру.

Для створення VR-історії, команда Doodle співпрацювала з Google Spotlight Stories і лондонською студією Nexus. Разом вони створили історію, яку можна подивитися на будь-якій платформі: класичну лінійну версію, 360-градусний ролик на YouTube і варіант для віртуальної реальності, для тих у кого є відповідна гарнітура.

На питання чи буде Google в подальшому використовувати віртуальну реальність в віджети Doodle, Леру зазначила: "Команда Doodle любить тримати плани на майбутнє у секреті".

Читайте також: 10 найпопулярніших додатків. Що українці завантажують на смартфон