Представники ГПУ відібрали у адвоката генерала Гриняка комп'ютер

Представники Генпрокуратури відмовляються віддавати комп'ютер адвокату у справі підозрюваного в організації штурму Майдану 18 лютого 2014 року генерал-майора Нацгвардії Володимира Гриняка

Про це на своїй сторінці у Facebook написав адвокат Гриняка Станіслав Іваницький.

Він зауважив, що слідчий та прокурор у цій справі знову вчиняють дії, що спрямовані на істотне порушення прав сторони захисту.

"Сьогодні, коли я прибув до ДСР ГПУ, вони не придумали нічого розумнішого, аніж забрати комп'ютер, із допомогою якого я здійснював копіювання електронних даних, що містяться на компакт-дисках, які долучені до матеріалів справи. Моє прохання повернути комп'ютер залишилося без задоволення", - наголосив Іваницький.

За його словами, у такий спосіб Департамент Спецрозслідувань (ДСР) Генпрокуратури вчергове завадив стороні захисту у повноцінній реалізації її процесуальних прав. 

"Очевидно, окремі співробітники ДСР ГПУ чітко розуміють, що коли ця справа буде передана до суду, то вона буде неминуче приречена на провал, тому заздалегідь передбачаючи негативний для них результат розгляду цієї справи, вони вирішили хоча б штучно ускладнити нам сам процес участі у справі", - підсумував Іваницький. 

Він додав, що такі дії ГПУ все ж не завадять стороні захисту належним чином підготуватися до участі у судовому розгляді даної справи і гідно відстояти правду та добитися справедливого виправдального вироку.

  • Як вважають у ГПУ, чинні високопосадовці МВС Володимир Гриняк, Анатолій Серединський, Ігор Бабич та їхній колишній колега Сергій Поготов тримали постійний зв'язок з командирами "Беркуту" під час трагічних подій на Майдані.
  • Гриняк та Бабич наразі перебувають під нічним домашнім арештом. Від своїх нинішніх посад вони не відсторонені.
  • Раніще адвокат Іваницький повідомив, що що Департамент спеціальних розслідувань ГПУ заважає стороні захисту вивчати матеріали кримінального провадження.