Вчені створили куртку для симуляції фізичних відчуттів

Розробники Disney і MIT вважають, що такий одяг буде використовуватися разом з шоломами віртуальної реальності

Про це пише The Verge.

Дослідники з Disney Research, MIT Media Lab і Університету Карнегі - Меллона представили нову розробку - куртку, яка симулює фізичні відчуття в середовищі віртуальної реальності.

Куртка (розробники називають її Force Jacket) оснащена повітряними подушками, якими керує спеціальний комп'ютер, здуваючи і надуваючи їх.

Творці припускають, що  для більш глибокого "занурення у" куртку можна буде використовувати з VR-гарнітурами; вона зможе симулювати різні відчуття - зокрема, від обіймів, від удару і навіть від повзучої по тілу змії. Повітряні подушки пов'язані з датчиками сили, які передають коливання і вібрації певних частин тіла.

Важить така куртка близько 2,25 кілограма і включає 26 надувних відсіків, які знаходяться спереду, з боків, ззаду і на рукавах. Відчуття, як зазначається, передаються курткою за допомогою зміни швидкості, сили і тривалості надування і здування подушок.

Дослідники створили три VR-додатки для тестування куртки: один з них присвячено віртуальній грі в сніжки, другий є симуляцією змії, що повзе по тілу, третій - симуляція "зростаючих м'язів".