Міноборони розглядає 3 можливі причини пожежі у Балаклії

Пожежа поблизу арсеналу з боєприпасами у Балаклії, яка сталася 3 травня, могла бути спричинена кількома чинниками

Про це під час брифінгу заявив начальник озброєння Збройних Сил України генерал-майор Микола Шевцов, повідомляє Еспресо.TV.

Він зауважив, що після надзвичайної ситуації у березні 2017 року, коли на військовому складі в Балаклії сталася пожежа, яка спричинила детонацію боєприпасів, менше 30% території біля арсеналу залишилися неочищеними від вибухонебезпечних предметів. Саме на цій території виникла вчорашня пожежа.  

За його словами, наразі попередньо розглядається кілька причин виникнення пожежі. Перша з них - загоряння сухої трави на ділянці технічної території, яка не була очищена від вибухонебезпечних предметів. Під гусениці танка потрапив один з таких предметів, що і спричинило пожежу.

"Друга причина - це попадання іскри від вихлопної труби цього ж пожежного танка. Третя - дія сонячних променів на вибухонебезпечні предмети, що знаходилися на неочищенній території, що спричинило їхнє загоряння", - наголосив Шевцов. 

Все по темі: Вибух зброї у Балаклії

Довідка

В березні 2017 року на військовому складі в Балаклії сталася пожежа, яка спричинила детонацію боєприпасів. В результаті надзвичайної події загинула 1 особа, ще четверо отримали поранення. Були пошкоджені 265 будівель, в тому числі 231 житловий будинок, 22 об'єкти інфраструктури та промисловості, 12 об'єктів соціальної сфери, в тому числі дві школи і два дитячих садки. На відновлення Балаклеї було виділено 100 млн гривень. Тоді міністр оборони Степан Полторак повідомляв, що пожежа знищила 70% боєприпасів. 

Минулого року основною версією причини вибухів на складах боєприпасів у Балаклії називався теракт. Головний військовий прокурор України Анатолій Матіос припустив, що пожежа могла статися внаслідок диверсії. Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков називав підпал арсеналу прямим актом агресії Росії.