Пожежу в Балаклії локалізували, досі лунають вибухи

Станом на ранок 4 травня ситуація у місті Балаклія залишається контрольованою, спостерігається тління чотирьох окремих осередків

Про це повідомляє прес-центр Міністерства оборони.

У відомстві зазначили, що, станом на 11-ту годину ночі 3 травня, пожежні розрахунки ЗСУ та рятувальників завершили локалізацію пожежі на території нерозмінованого технічного майданчику.

"На зазначеній ділянці спостерігаються поодинокі вибухи. Загрози сховищам боєприпасів немає", - наголосили у міністерстві. 

Тим часом у Держслужбі з надзвичайних ситуацій розповіли, що, станом на 7-му годину ранку, ситуація у місті залишається контрольованою.

Наразі спостерігається тління чотирьох окремих осередків, втім інтенсивність вибухів знизилась.

"Підрозділи ДСНС здійснюють заправку водою чотирьох пожежних танків, які здійснюють гасіння в межах технічної території. Авіацією ДСНС проводиться гасіння окремих осередків на території арсеналу", - підсумували у відомстві.

Все по темі: Вибух зброї у Балаклії

Довідка

В березні 2017 року на військовому складі в Балаклії сталася пожежа, яка спричинила детонацію боєприпасів. В результаті надзвичайної події загинула 1 особа, ще четверо отримали поранення. Були пошкоджені 265 будівель, в тому числі 231 житловий будинок, 22 об'єкти інфраструктури та промисловості, 12 об'єктів соціальної сфери, в тому числі дві школи і два дитячих садки. На відновлення Балаклеї було виділено 100 млн гривень. Тоді міністр оборони Степан Полторак повідомляв, що пожежа знищила 70% боєприпасів. 

Минулого року основною версією причини вибухів на складах боєприпасів у Балаклії називався теракт. Головний військовий прокурор України Анатолій Матіос припустив, що пожежа могла статися внаслідок диверсії. Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков називав підпал арсеналу прямим актом агресії Росії.