Саме Найєм спровокував конфлікт, - заява чеченської діаспори

Сторона захисту та чеченська діаспора вважають, що народний депутат Мустафа Найєм спровокував конфлікт на дорозі, в результаті якого сталася бійка

Про це заявив адвокат затриманних за побиття Найєма чоловіків Олег Іщенко під час брифінгу чеченської діаспори, повідомляє Еспресо.TV.

Він визнав, що його підзахисні вчинили неправильно, коли підрізали автомобіль Найєма. Адвокат переконаний, що нардеп мав би у цій ситуації пропустити автомобіль вперед, втім він натомість зупинився та вийшов з машини. 

"Особисто нам незрозуміло, чому Мустафа це зробив (зупинився, - ред.), ситуація цього не потребувала, достатньо було просто проїхати прямо. Мені складно зрозуміти, на що він розраховував, коли перекрив дорогу автомобілю і вийшов з'ясовувати стосунки", - наголосив Іщенко. 

За його словами, як видно на відео, саме депутат почав "відкривати двері до автомобіля його підзахисних, витягувати звідти людей". 

"Ми вважаємо, що Найєм не повинен був у першу чергу провокувати цей конфлікт, створювати його. А, по-друге, створивши цей конфлікт, не мав сенсу його розпалювати", - підсумував Іщенко.