Судді Майдану, неперевірені статки, брехливі декларації: яких суддів виявили у списку кандидатів на безстрокове призначення

7 травня Вища кваліфікаційна комісія суддів буде рекомендувати призначити безстроково 96 суддів, однак деякі з них отримали негативні висновки Громадської Ради Доброчесності

Про це розповів член Громадської Ради Доброчесності Роман Маселко, передає прес-служба Реанімаційного пакету реформ у Facebook.

7 травня має відбутись засідання Вищої кваліфікаційної комісії суддів, де буде рекомендовано до призначення безстроково 96 суддів. Усі ці судді пройшли співбесіди, які розпочались 23 березня, і ВККС визнала їх компетентними та доброчесними.

Однак серед суддів, рекомендованих до призначення, є ті, хто отримав негативні висновки Громадської Ради Доброчесності.

Зокрема, Маселко називає п'ятьох суддів із забрудненою репутацією.

"Ми попереджували, що це оцінювання - фейк і окозамилювання. Звільнили лише одного Саніна. Може, ще звільнять когось одіозного. Зрештою відсіють 1-3%  і скажуть, що це успішна судова реформа. Але ж має бути повне оновлення і перезавантаження системи. Тож 7 травня очікуємо підтвердження негативних прогнозів, які давала ГРД, виходячи з процесу оцінювання", - підсумовує Маселко.