Порошенко підписав закон про приєднання сільських і селищних ОТГ до міст обласного значення

Президент України Петро Порошенко підписав зміни до закону "Про добровільне об’єднання територіальних громад" щодо добровільного приєднання територіальних громад сіл, селищ до територіальних громад міст обласного значення та міст республіканського значення АР Крим

Про це повідомляє прес-служба президента.

"Закон визнає такими, що є спроможними об’єднаними територіальними громадами для випадків добровільного приєднання до об’єднаної територіальної громади територіальні громади міст республіканського Автономної Республіки Крим, обласного значення, а також визначає порядок добровільного приєднання до них територіальних громад сіл та селищ. Запропоноване у Законі правове регулювання відповідає загальній концепції децентралізації влади та реформи місцевого самоврядування", - йдеться у повідомленні.

Читайте також. Вибори в об'єднаних територіальних громадах. Що це і для чого потрібно

Зокрема, документ закладає засади розв'язання питань розбудови інфраструктури великих міст та можливість скористатися результатами соціально-економічних, культурних та інших проектів за рахунок міського бюджету, до якого сплачують податки працевлаштовані в місті жителі сіл і селищ.

"Від об’єднання в одну територіальну громаду виграє як місто-центр, так і села та селища, що є його "супутниками". Для мешканців останніх стануть доступними більш якісні соціальні, адміністративні, інші послуги, які надаються з місцевого бюджету. Великі міста отримують нові території для розбудови, в тому числі комфортних зелених жилих районів", - зазначають у президента.

Закон "Про внесення змін до Закону України "Про добровільне об’єднання територіальних громад" щодо добровільного приєднання територіальних громад сіл, селищ до територіальних громад міст республіканського Автономної Республіки Крим, обласного значення" був прийнятий Верховною Радою 3 квітня.