Речові докази у справі генерала Гриняка не мають стосунку до подій Євромайдану, - адвокат

Cлідчі у справі генерала МВС Гриняка долучили у якості речових доказів зброю, яка була придбана через майже півтора роки після завершення Революції Гідності

Про це адвокат генерала Станіслав Іваницький написав у Facebook:

Стороною захисту оглянуті речові докази по справі. Зокрема, до їх числа включено офіційно зареєстровану, !!нагородну!! зброю пана Гриняка, а також боєприпаси до мисливської зброї, на які в нього є усі необхідні дозвільні документи.

До речі, ця зброя була придбана паном Гриняком вже після його повернення з зони проведення АТО. Отже, цілком зрозуміло, що до подій на ЄвроМайдані ця зброя жодного відношення не може мати в принципі, оскільки була придбана через майже півтора роки після завершення Революції Гідності. Однак, слідчий та прокурор з невідомих причин вилучили цю зброю і віднесли її до числа речових доказів по справі вбивства Небесної Сотні.

Крім цього, до речових доказів віднесено предмети, що вилучалися під час обшуків помешкань третіх осіб, такі предмети також ніяк не стосуються підозрюваного Гриняка. Одним з цих предметів є блокнот без жодного запису..!!

Разом з тим, при ознайомленні з речовими доказами, слідчий обмежив нам доступ до деяких з них, зокрема заборонив вскривати пакування, чим фактично унеможливив проведення огляду цих предметів. За таких умов, ознайомлення сторони захисту з речовими доказами не може вважатися повним та остаточно завершеним.

В той же час, пану Гриняку повернуто його особисті речі, які були безпідставно вилучені під час обшуків. Серед цих предметів численні нагороди, відзнаки, грамоти, вітальні листи та інші подарунки за відмінну багаторічну службу. З якою метою ці предмети вилучалися взагалі - невідомо.

Особисто для мене є великою загадкою, чому слідчий та прокурор, навіть попри наявність двох Ухвал слідчих суддів, тривалий час приховували від нас ці речові докази, якщо вони не викликають жодного інтересу і не мають ніякого доказового значення.

Думаю, що під час розгляду судом справи по суті, ці непрості питання будуть дуже гостро ставитись слідчому та прокурору. Цікаво буде почути від них відповіді на ці питання.