У квітні на фронті загинули 8 захисників України. Двом із них було по 19 років

Протягом квітня 2018 року у зоні бойових дій на Донбасі від ворожого вогню російсько-терористичних військ загинуло 8 українських військових

Про це повідомляє ЦензорНЕТ.

Разом з тим, як наголошує видання, данний перелік може бути не повним.

1. Володимир Анатолійович Майборода - народився 09.07.1967 року у місті Мелітополь Запорізької області. 

Прапорщик, заступник командира взводу розвідки 24-ї окремої механізованої бригади.

Загинув 8 квітня в районі селища міського типу Зайцеве Донецької області під час бою з ДРГ ворога.

2. Денис Миколайович Начосний - народився 02.09.1986 року у селищі Маркеєв Чаплинського району Херсонської області. Мешкав у місті Генічеську.

Сержант, заступник командира взводу (виконував обов'язки командира взводу) - командир бойової машини 3-го відділення 1-го взводу 2-ї роти 34-го окремого мотопіхотного батальйону 57-ї окремої мотопіхотної бригади.

Загинув 12 квітня о 17.50 в районі селища Піски Ясинуватського району Донецької області внаслідок кульового поранення, завданого ворожим снайпером. Спочатку снайпер поранив побратима, а Начосний кинувся його витягувати та потрапив під наступний постріл, який виявився смертельним.

3. Максим Миколайович Черкун - народився 09.01.1997 року у селі Кривбас Криворізького району Дніпропетровської області

"Він зростав дуже самодостатньою, вільнолюбивою та норовливою дитиною, змалку навчившись приймати дорослі рішення. Коли Макс навчався у 7 класі, він, нікого не попередивши, навіть батьків, сів на маршрутне таксі та поїхав до Дніпра на олімпіаду з програмування", - йдеться у повідомленні.

Сержант, командир протитанково-кулементного відділення 1-го взводу 2-ї роти 34-го окремого мотопіхотного батальйону 57-ї окремої мотопіхотної бригади.

Загинув 16 квітня о 19.00 в районі селища Піски Донецької області внаслідок осколкового поранення, отриманого під час мінометного обстрілу наших позицій.

4. Михайло Іванович Шозда - народився 14.04.1968 року у Львові. 

Старший сержант, старший навідник гранатометного взводу 2-го механізованого батальйону 24-ї окремої механізованої бригади.

Загинув 17 квітня о 12.10 у районі селища міського типу Зайцеве Донецької області внаслідок кульового поранення, завданого ворожим снайпером.

5. Євгеній Миколайович Хоменко - народився 25.05.1997 року у місті Вільногірськ Дніпропетровської області.

У 2015 році на останньому курсі технікуму, він повідомив мамі, що йде до лав полку "Азов". Вона не сперечалася, лише попрохала його спочатку закінчити навчання, покласти на стіл диплом, а потім вирішувати. Євгеній пообіцяв так і зробити, і свою обіцянку він виконав.

Весь рік він навчався й паралельно готувався до вступу в "Азов": фізично тренувався, продовжував займатися боксом, щоранку бігав по 10 км, склав іспити на отримання водійських прав. У червні 2016-го, після урочистого вручення диплому, на яке хлопець вдягнув вишиванку, він віддав мамі диплом та сказав: "Все, мамо, тепер я готовий іти".

18 квітня близько 7.20 при виконанні бойового завдання у Донецькій області отримав важки осколкові травми голови. Санавіацією його доправлено до лікарні Мечнікова, але лікарі після обстеження повідомили, що його можна було не везти, тому що мозок вже був мертвий.

Довготривала операція не дала результатів, і вранці 20 квітня він помер.

6. Геннадій В’ячеславович Широкий - народився 15.08.1969 року у селі Московка Куп’янського району Харківської області.

Старший солдат, водій 3-го механізованого батальйону 25-ї окремої повітряно-десантної бригади.

24 грудня 2017 року він отримав важке поранення у промзоні міста Авдіївка, спочатку був доправлений до військового шпиталю у Харкові, де йому зробили 2 операції. Геннадій В’ячеславович перебував у стані коми, наприкінці січня його перевезли до Київського шпиталю, де він помер 20 квітня, так і не опритомнівши.

7. Олександр Васильович Матус - народився 18.09.1981 року у місті Лисичанськ Луганської області.

Солдат, розвідник розвідувальної роти 53-ї окремої механізованої бригади.

Загинув 20 квітня о 2.10 в районі селища Кримське Новоайдарського району Луганської області від поранень, отриманих під час обстрілу наших позицій з БМП.

8. Сергій Леонідович Перепелиця - народився 02.07.1977 року у селі Званівка Бахмутського району Донецької області.

Сержант, головний сержант 2-ї штурмової роти 46-го окремого батальйону спеціального призначення "Донбас-Україна" 54-ї окремої механізованої бригади.

Загинув 21 квітня о 9.20 поблизу населеного пункту Травневе Бахмутського району Донецької області внаслідок підриву автівки ГАЗ-66 на невстановленому вибуховому пристрої.