Росіяни влаштували ходу з прапорами "ЛНР/ДНР" у Лісабоні напередодні Євробачення

Російська делегація напередодні пісенного конкурсу Євробачення-2018 6 травня влаштувала акцію "Безсмертний полк" у португальському Лісабоні, учасники якої несли прапори окупаційних російських республік у Луганській та Донецькій областях

Про це заявив очільник Спілки українців у Португалії Павло Садоха, який спостерігав за акцією, передає "Громадське радіо". 

Зазначається, що учасники акції несли не лише портрети нібито своїх родичів, які брали участь у Другій світовій війні, а й прапори України, Грузії, Білорусі та Росії.

При цьому співачка Юлія Самойлова, яка представляє Росію на Євробаченні, очолила цю ходу. Тим часом українці, які живуть у Лісабоні, також побували на акції. Вони були вдягнені у футболки зі зневажливими написами на адресу президента Росії Володимира Путіна. 

За словами Садохи, у акції взяли участь щонайменше 300 учасників, серед яких були португальські організації лівого спрямування. Він зауважив, що люди несли прапори різних країн, проте чоловік сумнівається, що це дійсно були представники тих держав. 

"Ми пішли на акцію, аби зафіксувати, хто там є, яку використовує символіку і хто є організатором акції. На площі поруч з російськими прапорами були прапори "ДНР" і "ЛНР". У деяких учасників акції з прапорами України ми питали, чи дійсно вони є українцями. Вони сказали, що ні. Були також прапори Грузії. Чоловік, який тримав цей прапор, сказав, що він білорус", - наголосив Садоха.