США та Китай домовились підтримувати санкції проти КНДР, поки вона не згорне ядерну програму

Президент США Дональд Трамп і генеральний секретар ЦК Комуністичної партії Китаю Сі Цзіньпін домовилися підтримувати санкції проти КНДР аж до згортання нею ядерної програми

Про це повідомляє “Інтерфакс-Україна”.

Трамп і Сі Цзіньпін провели у вівторок телефонні переговори, під час яких погодились, що санкції проти Пхеньяна потрібно зберігати аж до ліквідації КНДР своїх ядерної і ракетної програм.

"Президент Трамп і голова Сі погодилися з тим, що важливо продовжувати виконувати санкції проти Північної Кореї доти, поки вона на постійній основі не зверне свої ядерну і ракетну програми", - йдеться в заяві Білого дому.

Також Трамп та Сі Цзіньпін обмінялися думками з "питань, що становлять взаємний інтерес", включаючи зустріч китайського лідера з очільником КНДР Кім Чен Ином минулого вівторка.

Крім цього, Трамп заявив голові КНР про те, що він залишається прихильним завданню забезпечити збалансовані торговельні та інвестиційні відносини між США і Китаєм, які йтимуть на користь американцям.

Читайте також: "Потепління" між США та КНДР. Що відбувається

Голова КНДР Кім Чен Ин та президент Південної Кореї Мун Чже Ін ​​напередодні анонсували підписання в кінці 2018 року мирного договору, який покладе край війні між двома країнами, яка формально триває з 1953 року.

Зазначимо, наприкінці березня північнокорейський лідер Кім Чен Ин відвідав Китай. Там він пообіцяв президенту Сі Цзіньпіну позбутися ядерної зброї та зустрітися з посадовими особами США.

Після цієї зустрічі експерти висловити думку, що візит Кім Чен Ина до Китаю має підвищити його шанси на зустрічі з Трампом

Напередодні президент США Дональд Трамп висловив готовність зустрітися з Кім Чен Ином до травня.

У відповідь на це у Швеції заявили, що їхня країна готова стати місцем історичної зустрічі між Трампом і північнокорейським лідером.