Суд виправдав обвинувачуваного в побитті сумського письменника Положія

8 травня Ковпаківський суд міста Суми виправдав Юрія Мельника за обвинуваченням у хуліганських діях із нанесенням тілесних ушкоджень сумському журналісту й письменнику Євгену Положію

Про це повідомляється на сайті Судової влади України.

У оголошеному суддею вироку вбачається, що стороною обвинувачення в кримінальному провадженні не доведено жодного з наданих доказів, що підтверджували б причетність Мельника до вчиненого злочину.

Прокуратура категорично не погоджується з таким рішенням суду і вже готує апеляційну скаргу до Апеляційного суду Сумської області.

На рішення суду відреагував і сам Положій. 

"Скажу відверто: сьогодні мені було соромно за правоохоронну та судову системи країни. Це справжня ганьба. Суддя, очевидно вирішила, що виправдати тільки виконавця, знехтувавши всіма доказами, буде мало, тому заодно виправдала й тих, хто проходить у справі в якості свідка (насправді легко міг перейти в категорію організатора або замовника). Вийшла за всі норми не тільки права, а й здорового глузду", - написав письменник у своєму Facebook. 

“Мельник з метою реалізації єдиного злочинного умислу, порушуючи громадський порядок в нічний час, розпочав наносити потерпілому удари в область голови, а невстановлений утримував Положія за руки. Допитаний тренер з бойових єдиноборств доцент кафедри медичної та фізичної культури Чередніченко вказав, що вчинити подібну травму, яку зазнав Положій , необхідні спеціальні навички як практики в бойовому самбо. А Мельник займається тривалий час спортивною боротьбою. Прошу суд Мельника Юрія Анатолійовича визнати винним у вчиненні кримінальних правопорушень за ч.1 ст 122 та ст. 2 ст. 296 і призначити йому покарання строком на 3 роки”, – говорить Максим Токар, прокурор.