В Прип'яті планують побудувати потужну сонячну електростанцію

Фонд державного майна України офіційно оголошує конкурс з оренди великої ділянки в Прип'яті під потужну сонячну електростанцію

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив заступник голови фонду Дмитро Парфененко.

"Разом з Державним агентством України з управління Зоною відчуження ми дуже ретельно цей конкурс готували і далі будемо робити все, щоб він відбувся на найвищому рівні", - написав Парфененко.

Він повідомив, що заявки від потенційних інвесторів приймаються з 10 по 22 травня, а сам конкурс відбудеться 29 травня.

"В оренду пропонується частина споруди "Інженерна споруда системи охолодження об'єктів ЧАЕС" загальною площею 2500 тис. м. кв. в Прип'яті, вул. Житомирська, 1", - уточнив чиновник характеристики об'єкта.

Стартова орендна плата за базовий місяць оренди становить 14,17 тис. гривень без ПДВ. Початковою орендною платою стане найбільший розмір орендної плати, запропонований учасником у конкурсній пропозиції у день проведення торгів. Термін оренди - 49 років.

Серед умов конкурсу - наявність у орендаря, його засновників або профільного інвестора досвіду будівництва і експлуатації фотоелектричної сонячної електростанції потужністю не менше 50 Мвт.

Конкурс буде проведено 29 травня 2018 року. Сонячна станція потужністю 100 МВт, яку передбачається побудувати у Прип‘яті, розрахована на забезпечення електроенергією приблизно 30 тисяч домогосподарств.