За 4 дні українці розібрали "теплих" кредитів на 80 млн грн

За період із 2 по 5 травня 2018 року понад 2 тис. українських родин взяли "теплих" кредитів на майже 80 млн грн

Про це повідомляє "Урядовий портал".

Зокрема, на утеплення індивідуального житла видано 2090 кредитів на суму близько 68 млн грн, на енергоефективні заходи в об'єднаннях співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) і житлово-будівельних кооперативах - 32 кредити на суму близько 10 млн грн, на придбання твердопаливних котлів  - 56 кредитів на суму майже 2 млн грн.

"Приватні домогосподарства активно цікавляться перевагами альтернативного опалення. Так, минулого тижня видано 56 кредитів на встановлення твердопаливних котлів на суму 1,8 млн грн. Це у більше ніж у 2 рази більше порівняно із попереднім тижнем, коли домогосподарства залучили 27 таких кредитів на суму 700 тис. грн", - зазначив голова Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України Сергій Савчук.

Читайте також. Субсидії та енергоефективність. Як заощадити на комуналці з державною допомогою

За умовами програми кредитування, тим, хто встановлює "негазовий" котел, із державного бюджету відшкодовують 20% суми кредиту. Якщо позичальник є субсидіантом, компенсація складає 35%. Крім того, для встановлення твердопаливних котлів немає складних дозвільних процедур, а домогосподарство вільне у виборі палива для котла.

У Держенергоефективності наголосили, що відшкодування за "теплими" кредитами можна отримати не лише з державного, а і з місцевих бюджетів. Агентство створило інтерактивну карту, на якій можна подивитися, чи є можливість у конкретному населеному пункті скористатися місцевою програмою здешевлення "теплих" кредитів.