Замасковані під "ІД" російські хакери CyberCaliphate погрожують родинам військових США, - АР

Кіберзлочинна група CyberCaliphate, що маскується під прихильників "Ісламської держави", погрожує родинам військовослужбовців армії США

Про це повідомляє The Associated Press.

Видання зазначає, що група CyberCaliphate фактично була фронтом російського кібервтручання у вибори президента США.

Так, 10 лютого 2015 року дружина американського військового Анжела Ріккетс отримала у Facebook повідомлення з погрозами.

"Дорога Анжела! З Днем Кривавого Валентина! В ім'я Аллаха, найбільш уславленого та милостивого, під прапором Ісламської Держави КіберХаліфат продовжує КіберДжихад. Поки твій президент і твій чоловік убивають наших братів у Сирії, Іраку та Афганістані, ми йдемо за тобою. Ти думаєш, ти у безпеці, але "ІД" уже тут. КіберХаліфат. Ми знаємо все про тебе, твого чоловіка та твоїх дітей і ми ближче, ніж ти можеш уявити ", - ішлося у повідомленні.

Читайте також: Ведмеді-хакери. Як кіберзлочинці з Росії дошкуляють всьому світу

Ріккетс є однією з дружин американських військових, які також отримали повідомлення із погрозами.

"У мене троє дітей. Одна з моїх дочок була вагітна. Кілька ночей ми спали разом у гостьовій кімнаті", - розповіла Ріккетс.

The Associated Press також визначило жінок, яких атакували російські хакери з кібершпигунської групи Fancy Bear. Журанліст видання розповів Ріккетс про зв'язок погроз із росіянами, зазначивши, що російський уряд фінансує хакерські групи.

Читайте також: Російські хакери хотіли "зламати" акаунти 4700 найвпливовіших людей світу. Що там про Україну