Для Українського інституту обрали керівництво

Міністр закордонних справ Павло Клімкін оголосив про обрання генеральним директором Українського інституту Володимира Шейка, а головою наглядової ради інституту - Ірини Подоляк

Про це Клімкін повідомив на своїй сторінці у Facebook, передає Інтерфакс-Україна.

“Кілька днів тому вперше мав задоволення зустрітися з членами наглядової ради Українського інституту. Вітаю Володимира Шейка з перемогою в конкурсі на генерального директора, а Ірину Подоляк - з обранням головою Наглядової ради Інституту”, - написано в соцмережі.

При цьому міністр наголосив, що команда інституту має перед собою “амбітне і дуже непросте завдання: щоб Український інститут відбувся, як свого часу відбулися Британська рада або Гете-Інститут. Щоб Україну бачили і впізнавали в світі, щоб наша країна закріпилася в масовій свідомості іноземців емоційно, на рівні художніх образів і духовних асоціацій”.

Клімкін переконаний, що досягнення цієї мети залежить від спільної роботи команди Інституту, команди МЗС України, наглядової ради, українських посольств, професійного співтовариства, ЗМІ “та всіх інших, хто так чи інакше залучений в процес”.