Прокуратура завершила розслідування вбивства російського екс-депутата Вороненкова

Прокуратура Києва завершила розслідування за фактом вбивства екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова, яке було скоєно 23 березня 2017 року

Про це повідомляє прес-служба прокуратури. 

Наразі сторонам кримінального провадження відкрили матеріали слідства, після ознайомлення з якими обвинувальний акт направлять до суду. 

У кримінальному провадженні повідомлено про підозру організатору та п’ятьом співучасникам цього злочину. Їх дії кваліфіковано за п. п. 6, 11, 12 ст. 115 (умисне вбивство), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) КК України.

Усі учасники злочинної групи, залежно від відведеної ролі, здійснювали організацію та підготовку до злочину, яка включала оренду квартир, автомобілів, зовнішнє спостереження за жертвою тощо.

Двоє виконавців злочину на теперішній час перебувають під вартою. Матеріали щодо організатора (громадянина РФ Володимира Тюріна) та двох інших співучасників злочину (уродженця міста Харкова Юрія Василенко та громадянина України Ярослава Левенця), які переховуються від органу досудового розслідування та перебувають у розшуку, виділені в окреме провадження. Досудове розслідування по ньому триває.
 
Санкцією ч. 2 ст. 115 ККУ передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне позбавлення волі, з конфіскацією майна.