Російський олігарх жертвував гроші фонду Трампа і пов'язаний зі скандалом з порноакторкою, - Bloomberg

За даними ЗМІ, російський олігарх Віктор Вексельберг жертвував гроші до фонду президента США Дональда Трампа та мав зв'язки з його адвокатом Майклом Коеном

Про це повідомляє видання Bloomberg.

Зазначається, пов'язана з бізнесменом компанія Columbus Nova минулого року перевела $500 тисяч на рахунок організації, створеної особистим адвокатом Трампа Майклом Коеном.

Ця інформація робить Вексельберга причетним до скандалу щодо можливих зв'язків передвиборчої кампанії Трампа з Росією.

Видання пов'язує російського підприємця з компанією Essential Consultants у штаті Делавер, яку Коен використав, щоб оплатити послуги порноакторки Стормі Деніелс

Вексельберг також був присутній на минулорічній інавгурації Трампа після того, як його кузен пожертвував гроші в інавгураційний фонд. Через свою бізнес-групу "Ренова" росіянин інвестував в Банк Кіпру в 2014 році разом з Вілбуром Россом - теперішнім міністром торгівлі США.

Bloomberg вказує на те, що Columbus Nova назвала себе дочірнім підприємством групи "Ренова" у США ще у 2007 році. Columbus очолює громадянин США Ендрю Інтратер, який також є двоюрідним братом Вексельберга.

Він пожертвував $250 тисяч доларів на інавгураційний фонд Трампа та ще $35 тисяч на фонд переобрання Трампа. Інтратер також був присутній на інавгурації разом з Вексельбергом.

Пожертвування Інтратера були законними, адже він американський громадянин, хоча саме вони зацікавили спеціального прокурора США Роберта Мюллера.

Вексельберга раніше цього року зупинили в аеропорту Нью-Йорка, обшукали його електронні пристрої і допитали. Слідчі підійшли до олігарха після того, як він вийшов з приватного літака близько двох місяців тому.