Суд заарештував "депутата" луганської окупаційної адміністрації, який ухвалював "конституцію" бойовиків

Сєвєродонецький міський суд заарештував псевдодепутата окупаційної адміністрації Луганська, підозрюваного в тероризмі, спробі повалення конституційного ладу та захопленні державної влади в Україні

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Луганщини.

Слідчі встановили, що у травні 2014 року мешканця міста Красний Луч (нині Хрустальний) Луганської області за його згодою бойовики призначили "депутатом" так званої "Народної Ради "ЛНР", у складі якої він проголосував за прийняття "тимчасового основного закону (конституції) "ЛНР".

Перебуваючи в окупаційній адміністрації, в період з травня по листопад 2014 року "депутат" вчиняі дії, направлені на незаконну зміну меж території України, підтримку режиму окупації частини Луганської області та функціонування псевдодержавного утворення "ЛНР" шляхом ухвалення розповсюдження та застосування юридично нікчемних "законодавчих" і "нормативно-правових актів "ЛНР", спрямованих на зміну меж території та державного кордону України та порушення порядку, встановленого Конституцією України.

Зокрема, за участі спільника терористів ухвалено так званий "закон "Про правовий режим воєнного стану" на тимчасово окупованій території Луганської області.

На початку травня 2018 року псевдодепутата затримали та повідомили йому про підозру за ч. 1 ст. 109 (вчинення умисних дій, направлених на насильницьку зміну та повалення конституційного ладу та захоплення державної влади), ч. 2 ст. 110 (вчинення умисних дій, направлених на зміну меж території та державного кордону України, на порушення порядку, встановленого Конституцією України, за попередньою змовою групою осіб) та ч. 1 ст. 258-3 (вчинення умисних дій, направлених на участь та організаційне сприяння діяльності терористичної організації) Кримінального кодексу України.

На підставі ухвали Сєвєродонецького міського суду застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.