Бренд Ukraine NOW не використовуватимуть для просування туризму

Новий бренд Ukraine NOW, який прийняли на засіданні Кабміну 10 травня, не будуть використовувати для промоції туризму в Україні

Про це повідомив президент Національної туристичної асоціації України та радник міністра економічного розвитку України Іван Ліптуга у своєму Facebook.

"За традицією, брендинг, як вишенька на торті, викликає бурхливе обговорення, адже у нас всі спеціалісти у дизайні не менше, ніж у футболі та політиці. За місяць вже ніхто не згадає про нову прийняту айдентику, крім тих, на чиї плечі ляже завдання впроваджувати її в життя", - зазначив Ліптуга.

Після цього він додав, що Міністерство економічного розвитку та торгівлі та  не буде використовувати бренд Ukraine NOW для промоції туризму, оскільки на балансі Мінекономіки вже 5 років є раніше розроблений бренд "Ukraine — "It’s all about U". Цей бренд збираються використовувати і надалі. 

"Туризм, як найяскравіший рупор у брендингу територій, вже має свій фундаментальний брендбук та аутентику, затверджену у 2013 році", - заявив Ліптуга. 

У 2016 році запустили програму по створенню брендів для кожної області України. Крім того, "Ukraine — "It’s all about U" використовується протягом певного часу на різноманітних міжнародних заходах. 

Ліптуга насамкінець додав, що лишається питання, чи будуть використовувати новий бренд України для просування інвестиційного потенціалу країни на міжнародній арені. 

"Брендинг територій треба обговорювати не у момент прийняття, а через рік життя", - підсумував Ліптуга.