Додатки, корисні для очей: Список від МОЗ

МОЗ оприлюднило список програм, які можна встановити на електронні пристрої для нагадування про перерви у роботі з комп'ютером для відпочинку очей та проведення спеціальних вправ

Інформацію опублікували на сторінці у facebook в.о. міністра охорони здоров'я Уляни Супрун. 

"У багатьох людей, що проводить багато часу перед моніторами, розвивається комп'ютерний зоровий синдром (Сomputer Vision Syndrome, CVS). Очі тих, хто його має, можуть червоніти або ставати сухими, а зображення розмиватися та подвоюватися. Ці симптоми дуже часто зустрічаються в користувачів комп’ютерів - по всьому світу їх мають близько 60 мільйонів людей", - йдеться у повідомленні. 

Супрун пропонує список додатків та програм, які містять тренажери для очей та мають систему оповіщень для пауз у роботі за комп'ютером. 

Save my eyes - додаток, який працює як нагадування про перерву для ваших очей.

F.lux - програма, що регулює температуру кольору монітора комп'ютера відповідно до географічного положення та часу доби, що задаються користувачем. Якщо ви засиджуєтесь перед екраном до пізньої ночі, програма працюватиме так, що екран поступово темнішатиме і нагадувати вам, що пора закінчувати роботу.

Blimb.su - міні-тренажер для очей. Щогодинно нагадує про перерву та пропонує невеликий комплекс вправ. Цей додаток можна не завантажувати, просто тримайте його відкритим на вашому комп’ютері.

EyeLeo - ще один додаток, який пропонує вправи для очей та регулює кількість часу, проведеного перед екраном.

Нагадаємо, Очільниця МОЗ Уляна Супрун розповіла про небезпеку тривалих прогулянок під сонцем і дала поради, як захистити себе від спеки.