У Києві презентували повну програму кінофестивалю "Молодість-2018"

47-ий Київський міжнародний кінофестиваль "Молодість", який проходитиме з 27 травня по 3 червня, оголосив свою повну програму

Про йдеться на сайті кінофестивалю.

Урочиста церемонія відкриття відбудеться на Поштовій площі 27 травня. Урочиста церемонія розпочнеться о 19.00, а о восьмій годині вечора буде показано фільм-відкриття 47-го кінофестивалю "Обличчя/Рило" Малґожати Шумовської. Саме там проходитимуть і кінопокази протягом усього тижня.

У цьому році "Молодість" вперше представить програму італійського кіно Focus Italia. Минулого року ці роботи встигли з’явитися на екранах авторитетних фестивалів і відзначитися престижними національними й міжнародними кінопреміями.

Почесним гостем фестивалю стане німецький актор Юрґен Прохнов, який зіграв одну з головних ролей у фільмі Девіда Лінча "Дюна" та є зіркою голлівудських блокбастерів "Літак президента", "Суддя Дред" та "Код Да Вінчі". На фестивалі буде представлено його найновішу стрічку "Остання подорож Леандра".

Утретє на "Молодість” завітає канадський режисер Дені Коте, лауреат кінофестивалів у Берліні та Локарно. У Києві він представить свій новий фільм "Гладенька шкіра".

У конкурсі повнометражних ігрових фільмів братимуть участь 11 кінофільмів. Переможець отримує $10 тисяч і статуетку “Скіфський олень” за найкращий фільм міжнародного конкурсу.

Українські прем’єри

"Вівчарі", Ігор Стрембіцький

4 документальні фільми у 360-градусній віртуальній реальності від режисера-переможця "Золотої пальмової гілки" Каннського кінофестивалю за найкращий короткометражний фільм Ігоря Стрембіцького. Перед глядачем постають одвічні обійми української природи й позачасовість у житті сучасних карпатських вівчарів. Розкриті глибокі та чуттєві портрети чоловіків, котрі уособлюють приклад стародавнього поєднання людської душі зі світом, їхніми повсякденними турботами та працею.

"Пан Ніхто", Олександр Фразе-Фразенко

Фільм про Ігоря Калинця, українського поета-модерніста ХХ ст., багаторічного політв’язня, засудженого за поезію. Фільм зображує його день від пробудження до ночі. Назва стрічки запозичена з назви казки Ігоря Калинця, заснованої на мотиві народної казки про рукавичку.

"Лиса Гора", Роман Перфільєв

Майя не може пережити містичне зникнення своєї матері на Лисій Горі. Випадкове знайомство з хлопцем спонукає дівчину піти на зловісне місце, де їй доведеться протистояти потойбічним силам.