Через лінію розмежування намагалися пронести на собі ліки та провезти десятки тисяч доларів

У контрольних пунктах в’їзду-виїзду вчора припинено чергові спроби переміщення товарів через лінію розмежування. Виявлено медичні препарати та значна кількість коштів, які намагалися переправити на тимчасово окуповану територію

Про це повідомляє відділ комунікацій зі ЗМІ адміністрації Державної прикордонної служби України. На КПВВ «Мар'їнка» близько 18.00 прикордонники Краматорського загону й представники фіскальної служби затримали автомобіль, яким спробували перевезти кошти в сумі 76,5 тисяч доларів США. Ховали їх за спинкою задніх сидінь під газовою установкою. Порушника разом з грошами передано співробітникам СБУ зі складу Об'єднаних сил для прийняття правового рішення.

Іншу спробу приховано перевезти товари викрили в КПВВ «Новотроїцьке» прикордонники Донецького загону спільно з представником ДФСУ. Під одягом громадянина України знайшли майже 285 упаковок різних лікарських засобів. Вони були примотані до тіла чоловіка. Їхня вартість становить близько 25 тисяч гривень. Як пояснив чоловік, на підконтрольній російським найманцям території він хотів підзаробити, продавши ліки, адже в так званій «ДНР» на медпрепарати значний дефіцит, вони набагато дорожчі і лікарський ринок монополізовано бойовиками.

Як повідомлялося, голова МВС Арсен Аваков заявив, що вже влітку повинен бути готовий план з деокупації Донбасу.