"За союз чоловіка і жінки": до Дня матері мешканці Франківська вийшли на марш за родинні цінності

Близько 300 людей з плакатами "Ми за сім`ю як союз чоловіка і жінки", "Життя - це дорогоцінний дар" пройшлися центральними вулицями Івано-Франківська

Традиційно марш "За життя та сімейні цінності" був присвячений до Дня матері. Його організували релігійні організації та громадські об'єднання за підтримки міської влади. Цьогоріч він проходить в рамках фестивалю Християнського міста "Вгору серця". Присутні представники усіх християнських конфесій міста, повідомляє місцеве видання Курс.

Віряни та учасники фестивалю молитовною ходою пройшли від площі Франка, що біля обласного драмтеатру, до Вічевого майдану. 

"Сьогоднішня молитовня хода присвячена цінності життя. Ми хочемо донести, що дитина, яка є в лоні матері не є іі власністю. Мати не може одноосібно вирішувати, чи жити цій дитині, чи ні. Водночас ми виступаємо за традиційні сімейні цінності. Шлюб - це не просто союз двох осіб, а саме союз чоловіка та жінки. Сьогодні ми хочемо засвідчити, що Івано-Франківськ християнське місто", - обгрунтував акцію отець Михайло (УГКЦ).

На акції виступив франківський міський голова, "свободівець" Руслан Марцінків.

"Хочу привітати наших матусь, які подарували нам житя. Дякую всім, хто сьогодні прийшов. Важливо показувати свою позицію вчинком. Щороку ми збираємося на площі і йдемо маршем за життя. Ми показуємо, що Івано-Франківськ християнське, українське місто. Ми знаємо що такі марші проходять сьогодні по всій Україні", - наголосив він.