Радбез ООН досі не отримав проект резолюції щодо миротворців на Донбасі, - Наливайченко

Країни "Нормандської четвірки" (окрім Росії) та США до цього часу не надіслали до Ради безпеки ООН текст з проектом рішення щодо введення до окремих районів Донбасу міжнародного миротворчого контингенту під егідою Організації

Про це голова руху "Справедливість", екс-голова Служи безпеки України, політик і дипломат Валентин Наливайченко заявив ввечері у неділю, 13 травня 2018 року, в ефірі програми "Вердикт" з Сергієм Руденком на телеканалі Еспресо.TV.

"Найгіршим для нас, для українців, для всіх громадян є те, що до цього часу немає ініціативи від Німеччини, Франції і Сполучених Штатів, і від України - а в цьому питанні ми маємо бути лідерами - щодо резолюції ООН по миротворчому контингенту Організації Об'єднаних Націй в окремих районах Донецької та Луганської областей", - зазначив він.

Політик нагадав, що миротворці потрібні в окремих районах Донбасу як для безпеки місцевого населення, так і для того, аби "змусити війська агресора піти з території України".

"Спецслужби російські - так само їх треба прибрати. Всі ці "МГБ" та інші каральні служби, створені за радянським зразком. Вони мають бути розпущені, а Російська Федерація повинна перестати їх фінансувати. Ось для чого пготрібен миротворчий контингент ООН", - додав Наливайченко.

При цьому екс-очільник СБ України наголосив, що йдеться про тимчасовий характер діяльності миротворців, а не про те, аби "спихнути" на них ці терорирії:

"Це вкрай хибний і зрадницький шлях. Ми маємо всюди говорити: "Це наша українська земля". Й розуміти, яку конкретно допомогу від іноземних партнерів ми можемо і озвучувати, і отримувати".