У Слов'янську затримано двох колишніх бойовиків

Поліція затримала в місті Слов'янськ Донецької області двох спільників російських найманців

Про це повідомляє Департамент комунікації поліції Донецької області.

Затримані - жителі Слов'янська віком 42 і 50 років. У 2014 році добровільно рили окопи для бойовиків і чергували на блокпостах окупантів.

Підозрювані розповіли поліцейським, що до незаконних збройних формувань долучились, щоб заробити гроші. Чоловіки добровільно зголосилися чергувати на блокпосту в районі Славкурорта. Як і в більшості подібних випадків, їхня "служба" закінчилася розчаруванням і страхом перед відповідальністю за свої вчинки. Наразі колишні найманці терористів визнають свої помилки і співпрацюють із поліцією.

Щодо обох чоловіків відкрито кримінальні провадження за ч. 2 ст. 260 (створення незаконних збройних формувань або участь у них). Підозрюваним загрожує від трьох до восьми років позбавлення волі.
У поліції повідомили, що від початку 2018 року викрито 119 учасників незаконних збройних формувань. Місце перебування 103 із них встановлено, їх притягнуто до кримінальної відповідальності, а 16 перебувають у розшуку. Загалом Слов'янський відділ поліції розшукує 250 бойовиків, додали в прес-службі.