Як магнітне поле Землі захищає планету від сонячного вітру. Відео NASA

В NASA показали, як магнітосфера захищає Землю від дії сонячного вітру

Відео опублікували на сайті агенства.

 В результаті дослідження експерти NASA планують розробити стратегію захисту астронавтів в довгострокових космічних експедиціях.

За допомогою космічних апаратів вчені змогли простежити, яким чином потоки сонячного вітру завихрюються та потрапляють в магнітні пастки в верхніх шарах атмосфери, після чого відбиваються назад в космос.

Магнітне поле допомагає захистити Землю та життя на ній від сонячного вітру - потоку плазми, що виходить від Сонця. Іноді Сонце перемагає, і сильно вдаряє по Землі, пошкоджуючи електричне та комунікаційне обладнання на планеті. Це означає, що розуміння того, як ми захищені, може бути життєво важливим.

Сонячний вітер, який виходить від Сонця, складається з плазми, яка рідко зустрічається на Землі, але становить 99% видимої всесвіту. Ця плазма стає дуже турбулентної, коли наближається до магнітного поля Землі.

"Турбулентність - одна з останніх великих концепцій в класичній фізиці, яку ми погано розуміємо, але знаємо, що це важливо в космосі, оскільки вона перерозподіляє енергію", - сказав Джонатан Іствуд, один з дослідників.

Читайте також: Знайти 20 тисяч екзопланет за 2 роки. Все, що варто знати про новий телескоп від NASA