Безпілотна автівка позмагалася з професійним гонщиком. Хто переміг

Організатори безпілотних автогонок Roborace провели змагання, в якому взяли участь безпілотний болід і автомобіль під керуванням професійного гонщика

Про це повідомляє Electrek.

Roborace - клас автогонок в рамках гонок електромобілів Formula E, в якому беруть участь тільки безпілотні авто. Всі команди, які беруть участь в змаганні, отримують по два однакових безпілотних автомобіля.

 Вони оснащені шістьма звичайними камерами, п'ятьма лідарами, двома радарами, 18 ультразвуковими датчиками відстані і двома оптичними датчиками швидкості, а дані з цих датчиків обробляються спеціальним комп'ютером NVIDIA потужністю 8 терафлопсів.

Оскільки апаратне забезпечення у кожної команди буде однаковим, по суті змагання будуть проходити між алгоритмами, розробленими учасниками.

У 2017 році, на виставці MWC (Mobile World Congress) в Барселоні організатори Roborace представили фінальну версію повністю електричного безпілотного боліда Robocar.

Ще раніше був розроблений DevBot - прототип гоночного електромобіля, схожий з Robocar , який має той самий блок живлення, двигун, електроніку, але отримав інший корпус з кабіною для пілота.

Цього разу організатори гонок вирішили порівняти в гонці два боліда - безпілотний і керований професійним гонщиком Райаном Таерком (Ryan Tuerck), який виступав на змаганнях по дрифту Formula D.

DevBot, керований пілотом, сильно випередив безпілотного суперника: перший впорався за 1 хвилину 51,8 секунди, а другий - за 2 хвилини 18,4 секунди.

Раніше організатори Roborace вже проводили змагання за участю безпілотника і боліда під управлінням людини. Тоді в гонці взяла участь репортер Формули E Ніки Шилдс, і вона також зуміла випередити на треку автономний автомобіль.