Суд продовжив арешт Савченко

Шевченківський районний суд Києва продовжив арешт народної депутатки Надії Савченко на 60 діб

Про це повідомив суддя Павло Слободянюк, передає "Українська правда"

"Клопотання прокурорів задовольнити. Продовжити строки тримання під вартою для Савченко до 13 липня", - сказав суддя.

Прокурор обласної військової прокуратури Олександр Банник клопотав про продовження арешту Савченко на 2 місяці через те, що наразі не завершене слідство. Крім того, Савченко при зміні запобіжного заходу може чинити тиск на свідків, впливати на хід розслідування або взагалі переховуватись від слідства. 

На засідання народна депутатка відмовилась від дачі свідчень, але оголошену їй підозру підтверджують покази інших свідків. 

Наразі у рамках слідства потрібно встановити всі обставини злочину, провести низку експертиз та допитати 80 осіб у різних регіонах України та на території ООС. 

Держзахисник Савченко Юлія Ткач протестувала проти клопотання прокурора.

 "Позиція обвинувачення ґрунтується на припущеннях. Нібито Савченко мала змову з невстановленими особами. Може, і є цьому докази, але захисту їх не надали", - зазначила Ткач. 

Також додала, що свідки у справі вже допитані , тому Савченко на них не може впливати. Закордонний паспорт депутатка готова здати на зберігання на час слідства, а нагородний пістолет Глок 17 вилучений, тому ніколи погрожувати ним вона не може. Захисниця додала, що достатньо буде браслета, аби контролювати пересування. 

Ткач також зачитала список з 10 осіб, готових взяти Савченко на поруки. 

Сама Савченко просила надати їй можливість працювати у Верховній Раді і спілкуватися з виборцями, але разом з тим заявила, що готова стати кандидатом на обмін українських полонених.  

Але суддя задовольнив клопотання прокурора та продовжив арешт Савченко на 60 діб.