МВФ рекомендує Німеччині збільшувати зарплати, знижувати податки та підвищити пенсійний вік

Міжнародний валютний фонд (МВФ) радить уряду Німеччини здійснювати більше інвестицій, підвищити рівень заробітної плати і ввести податкові пільги

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

У щорічних рекомендаціях експертів фонду говориться, що ці заходи дозволять підвищити потенціал темпів зростання німецької економіки і протидіяти дефіциту робочої сили, який загрожує країні.

У доповіді названі галузі, в яких брак кадрів буде відчуватися найбільш сильно: будівництво, інформаційні технології, а також служба догляду за хворими і старими людьми, повідомляє Deutsche Welle.

Як очікується, з 2020 року внаслідок демографічних змін загальне число зайнятого населення може скоротитися. Експерти фонду особливо рекомендують інвестувати в дитячі дошкільні заклади і школи з групами продовженого дня для створення жінкам можливості працювати повний робочий день.

Зниження податків також є стимулом для того, щоб люди не припиняли працювати. Підвищення зарплат забезпечить, на думку експертів, пожвавлення внутрішньої торгівлі.

МВФ також рекомендує Німеччини підвищити пенсійний вік, оскільки це допоможе скоротити бідність у старості. Крім того, у працюючих буде менше необхідності відкладати гроші на "чорний день".