Антиукраїнські акції в Польщі, Словаччині та Угорщині організовували коштом наближеного до Гундяєва олігарха Малофєєва

Катерина Цивільська, яку підозрюють у координуванні антиукраїнської активності польських шовіністів, пов'язана з близьким до РПЦ московських олігархом Костянтином Малофєєвим - близьким приятелем патріарха Кирила (Гундяєва) та міжнародного терориста Ігоря Гіркіна (Стрєлкова)

Про це повідомляє Польске радіо.

Цивільська, як виявилося, є знайомою громадянина Білорусі Олександра Усовського, який в 2014 році організовував антиукраїнські акції в Польщі, Словаччини і Угорщини на гроші олігарха Малофєєва. У Польщі Усовський контактував із середовищем "Табори Великої Польщі", до яких була також близькою Цивільська, і з оточенням Матеуша Піскорського, колишнього депутата Сейму від "Самооборони", лідера незареєстрованої шовіністичної партії "Зміна" (Zmiana), обвинуваченої польською прокуратурою у співпраці з російською і китайською розвідкою.

Читайте такожЯк Києво-Печерська лавра виховувала бойовиків для Гіркіна

Як повідомляють польські спецслужби, Цивільська і ще ряд інших осіб концентрували свої зусилля на двох пріоритетних напрямках: розпалюванні польсько-української ворожнечі в суспільно-політичній сфері, а також запереченні польської історичної політики і заміні її російською пропагандою. Паралельно з цим Агентство внутрішньої безпеки (ABW) вживає заходів щодо громадян Польщі, які співпрацюють з цими іноземцями в російській інформаційній війні проти Польщі.

За словами прес-секретаря Агентства внутрішньої безпеки Польщі, крім затриманою нещодавно Цивільської, ще четверо іноземців, пов'язані з нею, отримають п'ятирічну заборону на в'їзд до Польщі.