У Петербурзі спецназ розігнав концерт Punk's not Dead

У Санкт-Петербурзі співробітники Спеціального загону швидкого реагування (рос. СОБР) та люди в масках прийшли на концерт Punk's not Dead, що відбувався в одному з міських нічних клубів

Про це розповідає Медиазона.

Концерт розпочався 18 травня близько 20:00 й мав закінчитися вранці 19 травня. Приблизно о першій годині ночі, до приміщення увірвалися силовики, які сказали всім присутнім повернутися обличчям до стіни і не повертатися. Потім перевірили у присутніх документи, переписали дані і почали відпускати по одному. При цьому правоохоронці лихословили та застосовували до тих, хто прийшов на концерт, фізичну силу.

Читайте такожЩо означала дата 05.11.17 і що цього дня могло статися у Росії

Окрім того, за словами Юлії Жукович з гурту Brave Rockets, на концерті також були представники політичної спецслужби "Центр "Е" - "центру протидії екстремізму", який спеціалізується на опозиції та різних неформальних течіях. Вони стверджували, що прийшли на концерт через те, що до них надійшла інформація про "масові заворушення" в клубі. Вони вилучили усі значки, футболки і нашивки, які продавалися на заході.

Жукович повідомила, що затримали кількох людей.

Організатор концерту також розповів про декількох затриманих. Деяких з них "приписували до нацистів" й фотографували з табличкою White power незважаючи на те, що Punk's not Dead - антифашистський концерт. До того ж, розповів організатор, одного неповнолітнього попросили зателефонувати батькам і сказати, що він екстреміст.