Ердоган заявив, що під час відвідин Боснії на нього готувався замах

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган підтвердив розповсюджені у ЗМІ дані спецслужб про те, що під час сьогоднішнього візиту до столиці Боснії і Герцеговини він нібито міг стати об'єктом нападу терористів

Про це він заявив у неділю, 20 травня 2018 року, на спільній прес-конференції з керівником Держради Боснії і Герцеговини Бакиром Ізетбеговичем у Сараєво, передає турецька урядова інформагенція Anadolu.

"Національна розвідувальна служба Туреччини проінформувала мене про це. Саме тому сьогодні я тут. Жодні погрози не зможуть змусити нас звернути з наміченого шляху", - зазначив Ердоган.

При цьому президент Туреччини наголосив, що не збирається змінювати програму візиту до Боснії і Герцеговини.

"Було б не правильним, якби тисячі людей з різних куточків Європи не отримали б можливість зустрітися з лідером. На мій погляд, це невірно. Я зустрінуся з ними. Ми безстрашно продовжимо свою діяльність, як це було в день запобігання спроби перевороту 15 липня 2016 року", - сказав Ердоган.

Читайте такожТурки дозволили Ердогану стати султаном. Все про референдум Туреччини

Водночас він натякнув, що за підготовкою до сьогоднішнього замаху на нього начебто стоїть міжнародний рух Фетуллаха Ґюлена, визнаний в Туреччині терористичним.

"Для боротьби з цим злочинним рухом необхідні рішучі зусилля. Туреччина сподівається, що незабаром ця проблема буде викоренена і в Боснії і Герцеговині. Ми відкриті для будь-якої форми співпраці з даного питання", - сказав Ердоган.

Перед цим турецький телекнаал TRT передав, що турки, які проживають в Скоп'є, повідомили македонським розвідувальним службам, "що є підозра, що на президента Ердогана може бути скоєно замах під час його візиту на Балкани". Потім інформація потрапила до турецької розвідки.

Як наголошується в повідомленні телеканалу, західні розвідувальні служби також повідомили колегам в Туреччині, що "група турецьких громадян готується вбити Ердогана під час його візиту на Балкани".