Ющенко міг перемогти на президентських виборах 2010 року, - Попов

Переобратися на другий термін Віктору Ющенку завадила відсутність роз'яснювальної роботи з населенням, чий життєвий рівень зростав під час його правління, а також брак порозуміння з представниками великого бізнесу

Про це народний депутат Ігор Попов, котрий за президентства Ющенка займав посаду заступника голови його Секретаріату, розповів в ефірі програми "Досьє" з Сергієм Руденком на телеканалі Еспресо.TV

" ...Якщо говорити про загальну економічну ситуацію, то порівнюючи з тим, що є зараз, то тоді йшов ріст. Йшов ріст споживчого кредитування. Йшов бум на ринку нерухомості. Власне, люди були задоволені своїм життям", - зазначив він.

Не було у Ющенка й правильної комунікації з власниками найбільших компаній і фінансово-промислових груп, додав Попов, через що не відбувся "консенсус еліт" щодо переобрання глави держави.

Окрім того, шанси повторно очолити країну зменшувала й постійна "зміна команд" в оточенні Ющенка:

"Тому вони не встигали вибудовувати правильну модель (спілкування з виборцями та бізнесом - ред.)".

Водночас прикладом успішної PR-стратегії з метою переобрання чинного президента нардеп назвав ситуацію у Азербайджані, де нещодавно на виборах знову переміг Ільхам Алієв:

"Є консенсус головних сімей, головних кланів, які так само володіють майже всією приватною власністю в країні, щодо свого розуміння і бачення майбутнього країни і віра в те, що саме ця особа, в даному випадку Алієв, буде виконувати те бачення, яке вони поставили перед собою. І воно (це бачення - ред.), до речі, не є найгіршим. Тобто там є, скажімо, питання щодо європейських стандартів демократії, але щодо економіки і щодо зовнішньої політики, я думаю, багато в чому можна повчитися".