У Чернігові компанія на автівці збила дитину: В авто був брат нардепа-"радикала"

У Чернігові компанія людей на автомобілі Toyota збила малолітню дитину, серед них був брат місцевого депутата

Про це повідомляє прес-центр Головного управління Нацполіції в Чернігівській області.

У відомстві зауважили, що 19 травня у Чернігові автівка наїхала на 11-річного хлопчика. Тоді один з пасажирів викликав "швидку" та разом із батьком допоміг хлопчику піднятися, але потім водій та пасажири залишили місце події. 

"Було оглянуто автомобіль (зараз він на штрафмайданчику), вилучено речові докази, опитано свідків. Знайдену на узбіччі речовину білого кольору також вилучено та направлено на експертизу", - розповіли у поліції. 

Зазначається, що щодо цієї речовини було призначено експертизу ДНК виявлених слідів. Вона має однозначно встановити, кому належать пакунки. А інше експертне дослідження має вказати, хто саме перебував за кермом в момент скоєння ДТП.

"До Чернігівського відділу поліції (водій та пасажири, - ред.) прийшли самі, їх було опитано та взято аналізи. Наразі відомо, що вони не були у стані алкогольного сп’яніння", - пояснюють у прокуратурі. 

 

Тим часом очільник Радикальної партії Олег Ляшко на своїй сторінці у Facebook написав, що одним з учасників тієї аварії виявився брат депутата обласної ради Дмитра Блауша.  

"Я щиро бажаю швидкого одужання хлопчику. Я також розмовляв із начальником поліції Чернігівщини Едуардом Альохіним і сказав йому дослівно: найбільше, що мене принизить - це коли винуватці дтп залишаться безкарними! Я нікого покривати не збираюся, хто б це не був", - наголосив Ляшко. 

Сам депутат Блауш згодом прокоментував цю ситуацію у Facebook. За його словами, дитина має черепно-мозкову травму, але її життю нічого не загрожує і жоден з внутрішніх органів не постраждав.

Нардеп стверджує, що дитину збили не на узбіччі: вона виїхала на дорогу і "шансів уникнути ДТП не було".

"Так, мій брат був співучасником цієї ДТП, але чому ніхто зі свідків, ніхто зі ЗМІ не пише, що саме мій брат викликав швидку ( фото під постом ), що саме мій брат разом з батьком дитини надав першу допомогу дитині та разом з батьком поклав дитину в карету швидкої. Чому ніхто не пише, що ця машина немає жодного відношення до брата та нашої сім’ї?", - зауважив Блауш.