Як зробити каву кориснішою: 6 простих трюків

Чому до кави не варто додавати підсолоджувачі і і чим допоможе додавання спецій: поради, які зроблять каву менш шкідливою

Про це пише видання TIME.

1. Склянка води перед кавою

За даними досліджень, кофеїн сечогінний і призводить до втрати рідини. Але тіло може пристосуватися до постійного вживання кофеїну, що може погано вплинути на достатню кількість води в організмі.

Люди, які починають день з кави, часто не п'ють достатньо води впродовж  усього дня. Тому перед кавуванням варто випити склянку води. Усього за день потрібно пити 30-40 мл води на 1 кг маси тіла.

2. Порція цукру - не більше одного стіка

Захоплюватися цукром не варто. Обмежтеся одним стіком до однієї порції кави. Один стік - це 1 чайна ложка цукру, та все ж краще використовувати фасований цукор. Так легше відстежити, скільки його ви додаєте у каву.

3. Ні - штучним підсолоджувачам

Від штучних підсолоджувачів краще відмовлятися. Хоч у них може і не бути калорій і вони замінюють цукор у напоях, та вони можуть призвести до збільшення апетиту. Також є ризик ожиріння, хвороби серця та діабету ІІ типу.

А ще краще звикнути до кави без додавання цукру та його замінників.

4. Додавайте корицю чи інші спеції

Щоб було легше відмовитися від цукру,, можна схитрувати. Додавайте до кави “солодкі” спеції. Найкраще з кавовим напоєм смакуватиме кориця, імбир, гвоздика чи мусктний горіх.

Ці спеції можна комбінувати.

5. Натуральне чи рослинне молоко

Любителям капучіно чи лате радять використовувати органічне молоко або ж молоко тих корів, яких випасали на траві.

У них більше поживних речовин: зокрема, тут є протизапальні жирні кислоти omega-3.

Можна замінити його і на рослинне молоко. Це молочні продукти з мигдалю, кеш’ю, кокосу тощо. Їхня перевага ще й у тому, що вони менш калорійні.

6. Кавова дрімота = подвійний ефект

Кофеїн бадьорить організм. Ви можете посилити цей ефект. Для цього потрібно лягти подрімати на 20-30 хвилин. Після цього можна прокинутися дуже енергійним.

Та із цим потрібно бути обережними. Вживати кофеїн можна мінімум за шість годин до сну.