4 ознаки, які викриють неякісний салон краси

Очільниця Міністерства охорони здоров’я Уляна Супрун опублікувала список ознак, за якими можна визначити, наскільки якісні послуги у салоні краси

Про це вона написала у Facebook.

1. Гігієна рук

Впродовж дня майстер торкається багатьох клієнтів, тому його руки можуть стати шляхом передачі патогенних мікроорганізмів. Вчасна обробка рук - важливий захист від інфекцій.

Важливо, щоб майстер мив руки з милом перед та після початку робочої зміни, а також після відвідування вбиральні.

Засоби для гігієни рук та рукавички повинні знаходитися в легко доступних місцях. Рушники для рук повинні бути одноразовими. Місця для миття рук мають бути із дозаторами з рідким милом, антисептиком та кремом для догляду за шкірою.

Майстер має обробити антисептиком руки перед та після контакту з кожним клієнтом.

2. Стерилізація й дезінфекція

Найкращий метод стерилізації - паровий. В деяких салонах використовують сухожарову шафу, проте вона не забезпечує необхідний рівень обробки.

Щоби перевірити, чи обладнання правильно дезінфіковане, ви можете попросити показати сертифікат.

Меблі мають бути з придатних матеріалів для обробки та очищення. Дезінфікація поверхонь та інструментів повинна бути оброблена спеціальними засобами, які дозволені в Україні.

3. Вентиляція

Через постійний потік людей важливо своєчасно провітрювати приміщення.

4. Сортування та утилізація відходів

Кожен організм має свою мікрофлору. якщо вона потрапить до організму іншої людини, це може викликати захворювання. Тому правильне поводження з відходами знижує ризик розповсюдження інфекцій.