Двох екс-беркутівців судитимуть за побиття активістів Майдану та підробку документів

Генпрокуратура спрямувала до Шевченківського райсуду Києва обвинувальний акт щодо двох колишніх міліціонерів столичного полку особливого призначення "Беркут", один із яких є чинним поліцейським та помічником народного депутата на громадських засадах

Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

Екс-беркутівців обвинувачують у перевищенні влади та службових повноважень, що супроводжувалося болісними і такими, що ображають особисту гідність потерпілого діями, вчиненому групою осіб. Крім того, обвинувачуваним закидають незаконне перешкоджання проведенню зборів, мітингів, вчинене групою осіб, і складання та видачу завідомо неправдивих офіційних документів.

Вказані злочини були вчинені в листопаді 2013 - лютому 2014 року, зокрема в ніч на 30 листопада 2013 року на Майдані Незалежності в Києві.

Раніше за фактами цих подій до суду спрямовано обвинувальні акти щодо екс-голови Київської міської державної адміністрації, начальника управління громадської безпеки ГУМВС України в м. Києві та 7 працівників столичного "Беркуту".

"Досудове розслідування щодо встановлення організаторів і співвиконавців злочинів, вчинених під час протестних акцій, триває", - зазначили в ГПУ.