У Києві відкрили виставку "Україна очима дітей із АТО"

Екскурсії по історичним місцям Чернівців, знайомство з культурою та традиціями Західної України - так провели тиждень діти з прифронтової зони, які стали переможцями всеукраїнського конкурсу малюнків "Україна очима дітей з АТО"

Виставку їх робіт презентували у приміщенні Київської міської держадміністрації, повідомляє Еспресо.TV.

Проект реалізували за підтримки мецената Людмили Русаліної. 30 юних художників не лише подорожували мальовничими куточками Буковини, а і під враженням творили там нові свої картини.

"Нас навчали вишивати, робити писанки ліпити з глини, малювали і вчили китайської. Дуже гарне місто, старовинне, є що малювати, гарна історія", - розповів юний художник Тимур Брошков.

"Я малювала Національний університет, який знаходиться в Чернівцях. Мене він вразив своєю красою і тим, що він дуже великий, це одне з найголовніших місць в Чернівцях", - поділилася враженнями юна художниця Аня Бубонець.

"Це враження від зовсім інших архітектурних споруд, зовсім іншої історії, тому що кілометраж між нами великий. Це зовсім нове враження - це побачити свою країну насамперед", - сказала директор Кремінської районної художньої школи Світлана Гарковець.

Діти пройшли інтенсивну арт-терапію та взяли участь у багатьох майстер-класах. Організатори кажуть: подібні заходи позитивно змінюють світогляд дітей, сприяють оздоровленню та реабілітації, дозволяють відволіктись від суворих щоденних буднів.

"Вони дійсно змінюються, і ми бачимо це на прикладі тих малюнків, які були до поїздки, до арт-реабілітації і після. З чорних сірих і кривавих тонів діти починають малювати у блакитних, жовтих, золотих, зелених яскравих кольорах. І це чудово!" - розповіла Людмила Русаліна.

За підтримки Людмили Русаліної та торгової марки "Домашнє Свято" вже близько 200 дітей взяли участь у цій програмі. Вони відвідали Львів, Івано-Франківськ, Мукачеве. Одна із груп побувала в Румунії. Меценат підтримує і низку інших соціально-культурних проектів: конкурс-фестиваль для дітей сиріт, новорічні ранки та багато інших заходів.