У Тернополі невідомі напали на ромів. У таборі було 7 дорослих та 33 дитини

У Тернополі ввечері 22 травня група зловмисників напала на табір ромів

Про це повідомляє ГУ НП у Тернопольській області. 

Приблизно 15 чоловік напали на ромів, які жили у наметах неподалік Тернополя у смт. Велика Березовиця. Молоді люди стріляли, кричали та намагалися їх побити. 

На момент нападу у таборі було 7 дорослих та 33 дітей. До обласного центру вони приїхали із Закарпатської області, на життя заробляли здачею металобрухту. 

"Поліція розглядає кілька версій даної події. В першу чергу - це конфлікт між місцевим населенням та ромами, бо напередодні були скарги на негативну поведінку ромської спільноти на Тернопільщині", - розповідає Олександр Богомол, начальник ГУНП в Тернопільській області.

Потерпілі стверджують, що вони на вогнищі готували вечерю, коли забігла група людей і пролунали звуки, схожі на постріли. Роми почали тікати в ліс. Під час сутички загорілися намети.

На пошуки ймовірних нападників виїжджали поліцейські. За півтора кілометра від місця події правоохоронці зупинили групу осіб. Їх запросили у Тернопільське відділення поліції. З місця дебошу вилучили гільзи, ймовірно від пневматичної зброї. 

Ця подія внесена в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до ст. 296 ч. 4 ККУ (Хуліганство, вчинене із застосуванням вогнепальної або холодної зброї).