КНДР почала підривати тунелі на своєму головному ядерному полігоні

Північна Корея почала знешкодження свого ядерного полігона Пунгері

Про це повідомляє видання Reuters з посиланням на  південнокорейські ЗМІ.

Таким чином Північна Корея виконала свої обіцянки підірвати тунелі, які раніше використовувалися для ядерних випробувань.

Такі дії дві Кореї схвалили в рамках заходів, що мають знизити напруженість на Корейському півострові та підвищити можливість зустрічі на вищому рівні між КНДР та США. 

Північна Корея провела всі шість своїх ядерних випробувань на ядерному випробовувальному полігоні Пунгері (Punggye-ri), який складається з тунелів, виритих під горою Мантапсан на північному сході країни.

Зазначимо, 15 травня стало відомо, що у Північній Кореї почали зносити низку будівель на території ядерного полігона Пунгері. З'явилися фото "до" та "після".

Напередодні Північна Корея схвалила список південнокорейських репортерів, які зможуть спостерігати за демонтажем ядерного полігона. 

Читайте також: Потепління на 38-й паралелі. Чи стала Корея ближче до завершення 70-річної війни

  • Нагадаємо, Північна Корея заявила, що може скасувати саміт з президентом США Дональдом Трампом, якщо американська сторона односторонньо наполягатиме на відмові Пхеньяна від ядерної зброї.
  • КНДР також скасувала переговори на високому рівні із Південною Кореєю через проведення спільних військових навчань Сеула й Вашингтона.
  • КНДР перегляне запланований саміт за участю Кім Чен Ина і президента США Дональда Трампа у тому разі, якщо Вашингтон продовжить свої "незаконні й обурливі дії".