Палата представників США схвалила надання Україні $250 млн в рамках закону про бюджет-2019

Палата представників Конгресу США ухвалила проект закону про "Бюджет США на 2019 рік на потреби національної оборони”, у якому передбачено виділення $250 млн на безпекову допомогу Україні

Про це повідомляє прес-центр посольства України в США на своїй сторінці у Facebook.

Зазначається, що Україні пропонується виділити $250 млн безпекової допомоги (у тому числі й на летальні види озброєнь),а це на $100 млн більше, ніж Палатою представників пропонувалося виділити цьогоріч. 

Також до документа включено основні положення проекту “Закону про співпрацю з Україною з питань кібербезпеки”, який передбачає:

"У законопроекті підтверджується відданість Сполучених Штатів Америки Хартії про стратегічне партнерство між Україною та США, Будапештському меморандуму про гарантії безпеки, підтримці співробітництва нашої держави з НАТО", - наголосили у посольстві. 

Цей проект закону має бути узгоджений з версією, що буде ухвалена Сенатом, та повторно проголосований обома палатами Конгресу перед поданням на підпис президенту США Дональду Трампу. 

  • Раніше стало відомо, що у проекті федерального бюджету США на 2019 рік пропонувалося надати Україні $200 млн для посилення безпеки і оборони. 
  • 8 травня 2018 року Комітет збройних сил американського Конгресу запропонував виділити для безпекової допомоги Україні $250 млн. 
  • Нагадаємо, 12 грудня 2017 року президент Дональд Трамп підписав закон, що передбачає асигнування на суму $700 мільярдів на оборонні потреби США. Документ також передбачає виділення $350 мільйонів на безпекову допомогу Україні.