УЄФА не прибере рекламу "Газпрому" з Олімпійського. Чому

Контракт між УЄФА і “Газпромом” не передбачає можливості прибрати логотип російської компанії зі стадіону імені Лобановського та НСК "Олімпійський”

Про це міністр молоді та спорту Ігор Жданов, передає "Укрінформ".

"Так, я був на стадіоні і бачив логотип "Газпрому". Останні переговори з цього приводу я провів учора о 21 годині, особливо це стосувалося НСК “Олімпійський”, з виконавчим директором УЄФА Events SA Мартіном Калленом, який пояснив, що є контракт УЄФА з "Газпромом", який є генеральним спонсором. Я теж просив прибрати з НСК “Олімпійський” відповідну символіку "Газпрому". На жаль, мені сказали, що це неможливо”, - зазначив Жданов.

За словами міністра, в УЄФА запевнили, що розуміють ситуацію, і якщо прибрати цю символіку на території Києва була можливість, то зі стадіонами складніше - це прописано у контракті.  

Читайте також: Що відбувається у Києві напередодні фіналу Ліги чемпіонів

Це неможливо, як мені сказали. Хоча я наполягав і пояснював, що це може викликати негативну реакцію з боку наших вболівальників", - зауважив Жданов.

Тим часом фанати та журналісти помітили логотипи "Газпрому" під час фіналу жіночої Ліги чемпіонів УЄФА на стадіону імені Лобановського у Києві.