Політолог розповів, у чиїй перемозі на виборах-2019 в Україні зацікавлена Москва

Росії потрібно, щоб за підсумками президентських та парламентських виборів до влади в Україні прийшли ті сили, які погодяться з виконанням кремлівського сценарію на Донбасі та відмовляться вимагати повернення окупованого Криму

Про це заявив політолог Євген Магда у суботу, 26 травня 2018 року, в ефірі програми "Вердикт" з Сергієм Руденком на телеканалі Еспресо.TV.

"Під час своєї нової президентської каденції, яка тільки нещодавно розпочалася, Путін хоче вирішити українське питання. Це є для нього завдання максимум - повернути Україну до сфери російського впливу", - наголосив експерт.

При цьому він наголосив, що російський диктатор прагнутиме "вирішити українське питання" у політичний та дипломатичній площині, а не у військовій, оскільки під час операцій в Іловайську та Дебальцево росіяни зазнали значних людських втрат й "російська державна машина докладала чимало зусиль - і організаційних, і фінансових - для того щоб позакривати роти і не дати цим темам вийти на рівень федеральних медіа і, насамперед, вихлюпнути за кордон".

Читайте такожВакарчук - президент, Зеленський - прем’єр. Чому це не дуже смішно

"Тому для Росії найбільш сприятливий сценарій - зміна влади на президентських та парламентських виборах (в Україні - ред.). Це не означає, що в Києві піднімуть російські прапори, але тут їм потрібна влада, яка буде більш договіроздатною й готовою працювати за схемою: ми погоджуємося на російський сценарій по Донбасу, з добрими намірами виключно, а Крим відкладаємо на колись, не відомо на коли", - пояснив Магда.